Stichting CultuurBeleving Hillegom

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 223.403

Arduino basis workshop

Arduino basis workshop
Cursuscode: 223.403

Arduino Basis workshop:

Arduino Intro: 

Wat is een Arduino? Wat kan ik er mee?
Velen van u zullen wel eens de naam Arduino zijn tegengekomen, sommigen hebben wel eens op de site van www.arduino.cc gekeken, maar een enkeling zal ertoe zijn gekomen om echt met een Arduino iets te maken. Toch is deze drempel niet zo groot als u misschien zou verwachten en het kost ook nog eens heel weinig om wat te experimenteren met de Arduino.
De Arduino is eigenlijk een soort LEGO met elektronica blokjes, creatieve mensen kunnen door de blokjes met elkaar te combineren fantastische werkende creaties opbouwen. En het is geschikt voor jong en oud, dus van 12 tot 80 jaar.
Onze docent Ruud van der Meer zal laten zien wat er allemaal mogelijk is met Arduino microprocessoren. Ook komen de verschillen en de overeenkomsten met andere kleine microsystemen aan bod net als praktische zaken zoals: wat voor hardware en software.
Bent u na deze workshop verder geïnteresseerd dan kunt u zich opgeven voor de 5-delige cursus Arduino Basis. Na inschrijving bestelt de docent de voor de cursus benodigde materialen waar u mee aan de gang kunt gaan. De Arduino set is uw eigendom.
Na afloop van de cursus Arduino Basis kunt u zich opgeven voor de cursus Arduino Vervolg of doorgaan met de vele bouwvoorbeelden die u op het internet kunt vinden.
Voor deze introductie is geen materiaal nodig.
Na afloop van deze workshop is het mogelijk om u aan te melden voor de cursus Arduino Basis van 5 lessen. 
De voor de cursus Arduino Basis benodigde materiaal set kost ca. € 60,-.  

 

 

Arduino Basis:

Arduino is een soort elektronisch LEGO waar u van alles mee kunt bouwen.
Wanneer u zich opgeeft voor deze cursus gaat u echt ontdekken wat de Arduino elektronica voor u kan betekenen.
Iedere les bestaat voor een deel uit theorie en er is verder tijd voor het uitproberen van de Arduino set met uw eigen PC of MAC. (Voorkeur PC met Win10.)
1. Hardware en software eigenschappen van de Arduino.
2. Alles over de in en uitgangsmodulen die bij de Arduinoset horen.
3. Alles over de mogelijkheden van de Arduino software.
4. Extra informatie over intelligente modulen welke bij de Arduinoset zitten.
5. Wat kan er nog meer met hardware en software, informatie over de Arduino vervolgcursus, met WiFi en meer.

--

Kosten van de uitgebreide Arduino onderdelenset bedragen ca. € 60,- . Wij verzoeken u dit bedrag aan de docent te voldoen. Uw docent regelt de betaling op de eerste lesavond.
De levering van de sets zal (indien mogelijk) in de tweede les zijn.

 

Dinsdag 20 september 2022
5 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Dhr. G.J.M. (Ruud) van der Meer
19:30 - 22:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
G.J.M. (Ruud) van der Meer
G.J.M. (Ruud) van der Meer
Is elektronicus, software en hardware ontwerper, docent en werkte ruim 40 jaar bij een groot elektronica multinational. Hij begon zijn loopbaar in de elektronica en de procesautomatisering. De eerste digitale besturings en computer-systemen zijn bij hem al in 70er jaren gepasseerd. Hij ontdekte dat lang niet iedereen zonder extra studie de weg naar nieuwe technieken in kon slaan en is toen les gaan geven op het bedrijf en op de ROC’s op het gebied van elektro, elektronica, digitale technieken, communicatietechnieken en mechatronica. In totaal gedurende ruim 20 jaar. Privé zijn door hem kleine computersystemen ingezet voor domotica doeleinden. Internationaal is de Arduino het betaalbare universeel inzetbare computersysteem en is geschikt o.a. voor domotica. Een soort LEGO met elektronica. Met een Arduino cursus/workshop is het de bedoeling mensen die gebruik willen maken van deze techniek over de drempel te helpen. En het is echt FUN om schakelingen met de Arduino te bouwen. Techniek is leuk!