Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 193.318

Patchwork en quilten

Patchwork en quilten
Cursuscode: 193.318

Patchwork en quilten wordt vaak in een adem genoemd, terwijl het toch twee verschillende technieken zijn. Het patchwork is het aan elkaar zetten van de kleine lapjes welke tezamen een groter geheel vormen. Het quilten is het vastzetten met kleine steekjes van de drie lagen die samen de quilt vormen.

De techniek van het patchen bestaat al honderden jaren, het is ooit uit armoede ontstaan om kledingstukken en dekens te hergebruiken. Later ontstonden hieruit de quilters, die grote lappen bewust in stukken knipten om de kleinere stukjes aan elkaar te naaien in een patroon. Dit is de oorsprong van het patchwork.

In eerste instantie zijn het vaak de prachtige kleuren, dessins en structuren die de belangstelling voor een handwerk als patchwork opwekken. En als je je bedenkt dat je vaak al met eenvoudige naaitechnieken en naaigerei de mooiste quilts kan maken, zou je gelijk aan de slag willen gaan. Voor je het weet bent je zelf bezig met een quilt en laat het “virus” je niet meer los. Het is een heerlijke hobby, die je overal en wanneer je wilt kunt uitoefenen. Ook is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat het patchwork net zo goed voor de hersens is als het maken van een sudoku. Een hobby die begint bij een basiscursus maar daarna al snel heel veel extra mogelijkheden biedt. 

Tijdens de cursus voor beginners leert u de basistechnieken van zowel patchwork als quilten. Aan het einde van de cursus kan je je eerste eigen quilt afhebben naar eigen stof- en kleur keuze, en dit maakt jouw quilt uniek!

Woensdag 15 januari 2020
12 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 140,00
Mw. G. (Germa) van Zelst
09:30 - 11:30
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
G. (Germa) van Zelst
G. (Germa) van Zelst