Stichting CultuurBeleving Hillegom

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 223.305

Santhee theester cursus

Santhee theester cursus
Cursuscode: 223.305

Voor wie meer wil weten over echte thee zonder toevoegingen (en geen theezakjes met smaakjes) is er een cursus van vier avonden vol theorie en natuurlijk heel veel proeven. Na afloop van deze theecursus heb je veel kennis over de  verschillende soorten thee, de herkomst, het zetten van het lekkerste kopje thee en met waar je de thee lekker bij kunt drinken.

De belangstelling voor pure kwaliteitsthee is snel groeiende. Mensen willen meer en meer pure en gezonde dranken drinken, zonder toevoegingen en steeds vaker wordt een alternatief gezocht voor frisdrank, koffie en alcoholische dranken. Alle pure thee komt van de theestruik, de Camellia Sinensis. Puur natuur, zonder toevoegingen en enorm gezond.

Maar wat maakt groene thee nu groen, en wat maakt het tot zwarte thee en hoe wordt oolong thee gemaakt? Hoe zet je thee zo dat het lekkerste uit het blad komt, thee niet zo bitter smaakt en wat is de invloed van de hardheid van water op je kopje thee? Wat zijn de bekendste theeën uit de diverse landen? In deze theecursus komt dit allemaal voorbij.

De cursus bestaat uit 4 avonden van 2,5 uur waarbij je zelf ook gaat theezetten (via verschillende methodes) en er uiteraard ook heel uitgebreid geproefd wordt.

De kosten voor thee en bijpassende hapjes worden rechtstreeks afgerekend met de docent, kosten plm € 5 per avond.

Woensdag 5 oktober 2022
4 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 55,00
Mw. K (Karin) Kamman
19:00 - 21:30
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
K (Karin) Kamman
K (Karin) Kamman