Stichting CultuurBeleving Hillegom

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 231.701

Sterrenkunde voor beginners

Sterrenkunde voor beginners
Cursuscode: 231.701

WORKSHOP STERRENKUNDE VOOR BEGINNENDE AMATEURASTRONOMEN

Altijd al geboeid geweest door het heelal? Altijd al meer willen weten over de planeten? Altijd al op een heldere nacht naar boven gekeken en jezelf afgevraagd hoe die sterren nu eigenlijk heten? Dan is deze workshop iets voor jou! 

In samenwerking met sterrenwacht Foucault uit De Zilk biedt de Kulturele Raad Hillegom de Workshop Sterrenkunde voor beginnende amateurastronomen aan. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar die nauwelijks of geen voorkennis hebben van de sterrenkunde. De workshop bestaat uit vier theorielessen die plaatsvinden bij de Kulturele Raad in Hillegom en één waarneemavond op locatie in De Zilk. 

Tijdens de theorielessen word je meegenomen op een fascinerende reis door ons universum. Je leert meer over de planeten en de sterren, je leert sterrenbeelden herkennen en je gaat dieper in op waar een amateursterrenkundige zich nu eigenlijk zo al mee bezighoudt. Aan het eind van deze workshop heb je globale kennis over ons zonnestelsel, over de sterren, de sterrenbeelden en deepsky-objecten en kan je je weg vinden aan de sterrenhemel. Op de waarneemavond breng je alle opgedane kennis in de praktijk: je toetst of je de sterrenbeelden kunt herkennen en je gaat ook daadwerkelijk kijken met de telescopen van de sterrenwacht.

Kortom: aan het einde van deze workshop heb je een flinke rugzak vol kennis die ervoor zorgt dat het universum net enkele van zijn geheimen prijsgegeven heeft.

Donderdag 12 januari 2023
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. D (Debbie) Mahieu
19:00 - 21:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
D (Debbie) Mahieu
D (Debbie) Mahieu