Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 182.501

Tekenen in de lijn van Escher

Tekenen in de lijn van Escher
Cursuscode: 182.501

Deze creatieve mandala tekencursus staat in het teken van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher.

Escher is bekend van zijn tekeningen waarin hij vaak speelde met wiskundige principes en zo de kijker op het verkeerde been zette. Als je lang kijkt naar zijn geometrische patronen en constructies gaat het je bijna duizelen! Hij gebruikte in zijn werk veel tegenstellingen, zowel in kleur als in betekenis. Bijvoorbeeld klimmen/dalen of zwart/wit. Ook heeft hij zich laten inspireren door Moorse motieven.

Tijdens deze tekencursus ga je volop experimenteren met speciale sjablonen om zo in de stijl van Escher je eigen mandala's te tekenen. Je kunt zo makkelijk zelf patronen en symbolen draaien, spiegelen en inkleuren. Ook kun je door vormen uit te sparen of te kantelen, en te spelen met voor- en achtergrond, boven en onder, links en rechts, heel verrassende effecten bereiken. Een beetje van jou en een beetje van Escher, zeg maar!

Deze cursus is geschikt voor iedereen, ook als je nog niet bekend bent met mandala tekenen. Het gaat er puur om dat je in een creatieve flow komt en ontdekt hoe je kunt spelen met vormen en kleuren.

 

Woensdag 26 september 2018
11 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 220,00
Mw. K. (Kitty) van Pel
09:30 - 12:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
K. (Kitty) van Pel
K. (Kitty) van Pel
Over Kitty Kitty van Pel is tekendocente Sinds 2001 ben ik docente mandala tekenen. Al vanaf het begin geef ik mijn cursussen en workshops in De Tekenpraktijk in Heemstede. Het fijne van mandala's vind ik het werken met kleur, en het mengen van de kleuren. Zonder dat je het door hebt, krijg je inzichten over jezelf - die je op een andere manier niet had kunnen krijgen. Gewoon door jezelf de vraag te stellen: wat betekent die vorm of die kleur voor mij, wat doet het met mij? Ik teken elke dag voor mezelf, en nog steeds met heel veel plezier. Elke keer weer ervaar ik er vreugde in en leer ik nieuwe dingen over mezelf, boor ik diepere lagen aan. Het mooiste is wanneer ik die sprankeling ook bij mijn cursisten zie. Ik ben oprecht blij wanneer het me lukt om mijn plezier en vertrouwen in de wijsheid van de mandala's aan hen over te dragen. Wat ik heerlijk vind is mensen met elkaar in contact brengen. Ik zorg ervoor dat er snel een open en vertrouwde sfeer ontstaat waarin er geen prestaties hoeven te worden geleverd. Daarom zijn mijn tekenlessen altijd warm, intiem en gezellig.