Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 192.314

Tiffany glastechniek

Tiffany glastechniek
Cursuscode: 192.314

TIFFANY GLASTECHNIEK

Wilt u eens iets maken met glas? Dat kan in deze leuke cursus waarin u de Tiffany techniek leert door een waxinelichthouder te maken. U leert glas snijden en breken, glas slijpen, koperfolie gebruiken, solderen en patineren. U krijgt informatie over de verschillende glassoorten, uitleg over de materialen en het gereedschap waarmee u werkt. De groep is klein (max. 5) zodat ieder voldoende aandacht en begeleiding krijgt.

De Tiffany techniek, ook wel koperfolietechniek genoemd, is ontwikkeld door de Amerikaanse kunstenaar en ontwerper Louis Comfort Tiffany (1848-1933). Door deze techniek werd het mogelijk om stukjes glas aan elkaar te solderen. De Tiffany lampen zijn algemeen bekend; een lamp kan wel uit meer dan 500 stukjes glas bestaan. Het verschil tussen beide technieken Tiffany en glas in lood is de verbinding. In de Tiffany techniek is koperfolie in combinatie met soldeertin de verbinding voor het glas en in de glas-in-loodtechniek zijn H-loodprofielen de verbinding voor het glas. In vergelijking met glas in lood zijn Tiffany objecten minder zwaar (lood is zwaarder dan tin) en omdat stukjes glas aan elkaar gesoldeerd kunnen worden, is de techniek bij uitstek geschikt om 3-dimensionaal te werken. 

Désirée maakt en restaureert sinds 2003 glas in lood en Tiffany. Zij draagt haar kennis graag over om u deze techniek te leren. 

Woensdag 2 oktober 2019
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 88,00
Mw. D. (Désirée) Dreissen
09:30 - 12:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D. (Désirée) Dreissen
D. (Désirée) Dreissen