Stichting CultuurBeleving Hillegom

Bestellijst

Geen bestellingen

glasfusen

glasfusen
glasfusen
Cursuscode: 233.550

Glasfusen is eigenlijk smelten van glas. Met het gesmolten glas maken we een uniek sieraad. Het klinkt moeilijk, maar iedereen die kan schrijven kan ook fusen. Hoe werkt het?

Van platen glas snij je kleine stukjes. Die leg je op elkaar als compositie.

Dan gaat het glas in de hotpot of glasoven. Het glas smelt bij ongeveer 800 tot 900 graden Celsius. Het resultaat is soms erg verrassend, omdat vorm en kleur kunnen veranderen.

In de hotpot is het glas na ongeveer een half uur tot 3 kwartier gesmolten en lijkt dan net een gloeiende waterdruppel die niet bij te sturen is. Na het fusen moet het afkoelen. Als het glas net gefused is, is het roodgloeiend en zijn kleuren niet meer te herkennen.

In de workshop beginnen we met uitleg over glasfusen. De verschillende soorten glas, glassnijden en het proces van fusen. Daarna gaan we aan de slag met het snijden van het glas en het maken van een compositie. Dit gaat vervolgens in de hotpot.

De eerste avond sluiten we af als het glas gesmolten is en moet afkoelen.

De tweede avond is het werk afgekoeld en kan er een sieraad van gemaakt worden. Wat voor sieraad je maakt kiest de deelnemer van de workshop zelf.

Alles bij elkaar een interessant proces, waarvan het resultaat pas zichtbaar wordt na het afkoelen. Zie hieronder foto’s van voor en na het fusen.

 

Materiaalkosten 20 euro tijdens eerste les aan docent betalen.

Meer informatie
Woensdag 22 november 2023
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 40,00 plus € 20,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste workshop.
Mw. A. (Anita) van Vliet
19:00 - 22:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >