Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 200.102

Voeding als medicijn

Voeding als medicijn
Cursuscode: 200.102

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" Hippocrates.

Iedere dag komen er in Nederland; 220 diabetes type 2 patiënten bij, 115 mensen met overgewicht, 1280 met hart en vaatziekte en 371 mensen met een depressie. Voeding kan het verschil maken.
Veel mensen lopen rond met diabetes maar weten dat (nog) niet, maar er ontstaat wel schade aan het lichaam. Chronische ziektes zijn vaak leefstijl gerelateerd. We maken snel een afspraak bij de dokter als we ziek zijn en krijgen vervolgens medicijnen om ons “beter” te maken. Maar worden we er wel beter van of bestrijden we alleen de symptomen? Met aanpassing van je leefstijl en voeding kun je zonder medicatie veel ellende op de lange duur voorkomen. 
We worden steeds ouder in Nederland maar we beginnen steeds eerder met medicijnen slikken. Ontdek tijdens deze avond hoe onze levensverwachting verder toeneemt maar we wél steeds eerder ziek worden.
Wij Lisanne en Esma willen jou daar graag meer over vertellen en dat voeding als medicijn eigenlijk heel eenvoudig is. 

Donderdag 18 april 2019
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 7,50
Mw. E. (Esma) Mejdoubi-Plessius, Mw. L (Lisanne) van Beelen
19:30 - 21:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
E. (Esma) Mejdoubi-Plessius
E. (Esma) Mejdoubi-Plessius
Ik ben Esma Mejdoubi-Plessius, voedingsdeskundige en leefstijlcoach. Ik heb bijna mijn hele leven in Amsterdam gewoond en sinds december 2015 wonen mijn man, dochter en ik in het rustige Hillegom aan de Ringvaart. Na bijna 18 jaar in de financiële wereld gewerkt te hebben heb ik na een burn-out in 2015, het roer helemaal omgegooid. Ik heb besloten mijn hart en gevoel te volgen. Al een tijdje ben ik erg geïnteresseerd in voeding en dat werd meer toen ik zwanger werd van mijn dochter. Ik wilde dat mijn kind in mijn buik alle goede voedingsstoffen binnen kreeg zodat ze meteen een goede start maakte. Ik ben niet gegaan voor kwantiteit, maar voor kwaliteit van voeding. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik helaas zwangerschapsdiabetes, (diabetes type 2 zit in mijn familie). Toen moest ik 6 keer per dag prikken om mijn bloedsuikerspiegel te controleren en tijdens dit proces heb ik goed de link kunnen leggen tussen voeding en lichaam. Tijdens en na mijn zwangerschap heb ik mijn leefstijl omgegooid en heb ik mij middels opleidingen en cursussen verdiept in voeding en lichaam. Nu wil ik graag mijn kennis delen. Mijn moeder is vrij jong overleden (2001) aan diabetes type 2 en dat is zo triest, want dat was niet nodig. Met de juiste kennis kan je van diabetes type 2 en vele chronische aandoeningen afkomen of nog beter je kan het voorkomen! www.gezondmetesma.nl