Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 191.203

Gezond het nieuwe jaar in!

Gezond het nieuwe jaar in!
Cursuscode: 191.203

Cursus “Gezond het nieuwe jaar in”

 Wil jij: meer energie? gezondere, fittere versie van jezelf worden? je leefstijl nu blijvend omgooien? Heb je last van: hoofdpijn, opgeblazen gevoel, vermoeidheid, middagdips en of stijve gewrichten?

Meld je dan nu aan voor deze cursus.
In deze cursus leer je alles over gezonde voeding, wat is nu gezond en wat niet? Je leert de basis over de spijsvertering, koolhydraten, eiwitten en vetten, vitaminen, mineralen, hormonen, slaap en beweging.  We gaan het hebben over de bloedsuikerspiegel en waarom je deze stabiel wilt houden. Er zijn 1,2 miljoen Nederlanders met diabetes type 2 en elke maand komen daar 6700 mensen bij. Veel mensen lopen rond met diabetes maar weten dat (nog) niet, maar er ontstaat wel schade aan het lichaam. Chronische ziektes zijn vaak leefstijl gerelateerd. Met aanpassing van je leefstijl kun je veel ellende op de lange duur voorkomen. Na deze cursus kun je met alle kennis die hebt straks gezondere keuzes maken.
Als je voor mij een voedingsdagboek wilt bijhouden en deze naar of naar de stichting toe wilt mailen dan heb ik beetje idee waarop ik kan inspelen. Tevens is het mogelijk om een bodycheck te laten doen na de cursus. We meten de lichaamssamenstelling; gewicht, spier- en vetmassa, vochthuishouding, BMI, viscerale vet en ruststofwisseling. Met al deze gegevens bij elkaar krijg je een aardig inzicht in je gezondheid.

Onderwerpen:
Week 1: Wat is nu gezond?
Week 2: Hoe houd je je bloedsuikerspiegel stabiel en waarom. Diabetes omkeerbaar?
Week 3: Spijsvertering, water, zuur base balans, zout.
Week 4: Beweging, ontspanning, slaap, hormonen.
Week 5: Kookworkshop; koken met verse ingrediënten. Daarna gaan we het lekker opeten!

Omdat er 1 kookplaat aanwezig is, zal Esma het voordoen en kan je mee kijken en misschien meehelpen.

Maandag 21 januari 2019
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 92,50
Mw. E. (Esma) Mejdoubi-Plessius
20:00 - 21:30
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
E. (Esma) Mejdoubi-Plessius
E. (Esma) Mejdoubi-Plessius
Ik ben Esma Mejdoubi-Plessius, voedingsdeskundige en leefstijlcoach. Ik heb bijna mijn hele leven in Amsterdam gewoond en sinds december 2015 wonen mijn man, dochter en ik in het rustige Hillegom aan de Ringvaart. Na bijna 18 jaar in de financiële wereld gewerkt te hebben heb ik na een burn-out in 2015, het roer helemaal omgegooid. Ik heb besloten mijn hart en gevoel te volgen. Al een tijdje ben ik erg geïnteresseerd in voeding en dat werd meer toen ik zwanger werd van mijn dochter. Ik wilde dat mijn kind in mijn buik alle goede voedingsstoffen binnen kreeg zodat ze meteen een goede start maakte. Ik ben niet gegaan voor kwantiteit, maar voor kwaliteit van voeding. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik helaas zwangerschapsdiabetes, (diabetes type 2 zit in mijn familie). Toen moest ik 6 keer per dag prikken om mijn bloedsuikerspiegel te controleren en tijdens dit proces heb ik goed de link kunnen leggen tussen voeding en lichaam. Tijdens en na mijn zwangerschap heb ik mijn leefstijl omgegooid en heb ik mij middels opleidingen en cursussen verdiept in voeding en lichaam. Nu wil ik graag mijn kennis delen. Mijn moeder is vrij jong overleden (2001) aan diabetes type 2 en dat is zo triest, want dat was niet nodig. Met de juiste kennis kan je van diabetes type 2 en vele chronische aandoeningen afkomen of nog beter je kan het voorkomen! www.gezondmetesma.nl