Stichting CultuurBeleving Hillegom

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 200.500

Chakra tekenen

Chakra tekenen
Cursuscode: 200.500

In deze ervaringsgerichte tekencursus maak je kennis met het tekenen van de hoofdchakra's van je lichaam.

Wat zijn hoofdchakra's? Dat zijn chakra’s die op zeven specifieke punten op je lichaam zitten waar energie naar binnen en buiten stroomt. Die zeven hoofdchakra's zitten op een rechte lijn tussen je stuit en je kruin. Ze beïnvloeden je vertrouwen, emoties, seksualiteit, eigenwaarde, relaties, creativiteit etc. Om je goed en gezond te voelen is het belangrijk dat de chakra’s niet verstoord raken en dat energie vrij door je lichaam kan stromen.

Chakra-mandala's tekenen is een bijzondere vorm van mandala tekenen. Elk chakra staat voor een apart levensgebied, met eigen kleuren en vormen. Door vanuit je gevoel de chakra's te tekenen en in te kleuren, krijg je inzicht in de bijbehorende levensgebieden en kun je deze versterken. 

Dit is een heel persoonlijke cursus, die behoorlijk diep kan gaan. Je ervaart echt dat je hoofd stilstaat en dat je voorbij de woorden komt die zo vaak het zicht op je gevoelens verhinderen. Waar kom je uit? Heb je toegang tot je gevoelens, mochten die er zijn? Kitty's vragen helpen je om dichter bij jezelf te komen. Deze tekencursus is geschikt voor iedereen met een beetje tekenervaring. Als je twijfelt, maar wel graag mee wilt doen, neem dan contact op met Kitty via  kitty.van.pel@online.nl . Dan kijken we samen wat er mogelijk is voor jou. Bij deze cursus ontvang je een reader.

Donderdag 8 oktober 2020
12 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 275,00
Mw. K. (Kitty) van Pel
09:30 - 12:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
K. (Kitty) van Pel
K. (Kitty) van Pel
Over Kitty Kitty van Pel is tekendocente Sinds 2001 ben ik docente mandala tekenen. Al vanaf het begin geef ik mijn cursussen en workshops in De Tekenpraktijk in Heemstede. Het fijne van mandala's vind ik het werken met kleur, en het mengen van de kleuren. Zonder dat je het door hebt, krijg je inzichten over jezelf - die je op een andere manier niet had kunnen krijgen. Gewoon door jezelf de vraag te stellen: wat betekent die vorm of die kleur voor mij, wat doet het met mij? Ik teken elke dag voor mezelf, en nog steeds met heel veel plezier. Elke keer weer ervaar ik er vreugde in en leer ik nieuwe dingen over mezelf, boor ik diepere lagen aan. Het mooiste is wanneer ik die sprankeling ook bij mijn cursisten zie. Ik ben oprecht blij wanneer het me lukt om mijn plezier en vertrouwen in de wijsheid van de mandala's aan hen over te dragen. Wat ik heerlijk vind is mensen met elkaar in contact brengen. Ik zorg ervoor dat er snel een open en vertrouwde sfeer ontstaat waarin er geen prestaties hoeven te worden geleverd. Daarom zijn mijn tekenlessen altijd warm, intiem en gezellig.